מופתעים לשמוע על המונח רעף זכוכית? גם אם לא, כדאי להכיר את סוג הרעף המיוחד הזה. מדוע? מתי ולאילו מטרות משתמשים בו? והאם זכוכית איננה פגיעה לברד ובכלל לפגעי מזג האוויר?
האם רעף זכוכית שביר?
מי שגרים בבית ובו גג רעפים גדול, במיוחד אם זה גג ישן, מכירים את הצורך החוזר ונשנה לבצע בו תיקונים. כך שנשאלת שאלה מובנת מאליה וטובה – האם רעף זכוכית הוא לא השקעה מיותרת, מאחר שהוא (אולי) אפילו פגיע יותר מרעף רגיל? למעשה, הצורך לבצע תיקון גגות רעפים לא אמור לגדול בכלל, אם תתקינו רעפי זכוכית. נזכיר, שגם הרעפים הרגילים בנויים מחומר, שהוא לכאורה לא חזק במיוחד – חרס. למרות זאת, רעפי החרס מחזיקים מעמד לא רע, למשך שנים. כמובן, רעף שהתיישן יהיה פגיע יותר ויצבור נזקים מנזקים שונים. אך רעף חדש, הוא בהחלט מוצר עמיד וחזק מספיק. חוזק זה, תואם לאתגרים שבהם מעמיד מזג האוויר הישראלי את הרעפים.
לשקול בהחלפה
בפועל, התקנת רעף זכוכית היא לא דבר שעולה על הפרק לעתים קרובות. אנשים פשוט לא רגילים לרעיון. לכל הפחות, עד שהם שומעים על כך ומבינים את היתרונות. גגות רעפים גם לא נבנים מראש עם רעפים כאלה ואם הם אכן כוללים אותם, זה לרוב בהיקף נמוך. אך השימוש ברעפים מסוג זה עשוי להתאים וכדאי לחשוב גם עליו, בכמה מקרים. בעיקר בהחלפה. למשל אם אתם שוקלים ביצוע של החלפת גג רעפים שלם, החלפה של כמה רעפים שהתיישנו או ניזוקו או אפילו החלפת רעף בודד.
רעף זכוכית – גם לעליית הגג
נושא עליית הגג (ולא רק הוא) מחדד את היבט הכנסת האור. הרי ברור שרעף זכוכית מציג אפשרות, אשר בוחרים בעיקר כאשר רוצים להכניס אור דרך גג הרעפים. אפשר כמובן להתקין רעף כזה גם מסיבות אסתטיות תודות למראה שלו, אבל זה היבט זניח (לא תמיד רואים את הרעף עצמו, מתוך המבנה או מחוצה לו). כעת השאלה היא, האם וכיצד לתכנן את פיזור הרעפים האלה, כך שיהיה אפקטיבי באמת.
כאשר בונים עליית גג מתחת גג רעפים, ישנו צורך גדול במיוחד להכניס אור דרך גג זה. עושים זאת פעמים רבות באמצעות התקנת חלון. במקרים כאלה מתבצעת בגג השקעה לא מעטה, כולל צורך שעשוי להיות גדול מהרגיל לבצע איטום גג רעפים איכותי במיוחד. לצד החלון בעליית הגג או אף כהשלמה עבורו, ניתן גם לשלב רעף זכוכית בגג, בכל כמה מטרים.
מה ההבדל בין רעף זכוכית ופוליקרבונט?
רעפים מיוחדים אלה עשויים כאמור מזכוכית. אך פעמים רבות שומעים גם על החומר פוליקרבונט בהקשר רעפים שקופים. מה ההבדל? רעפי פוליקרבונט הם למעשה לוחות ולא ממש רעפים בצורתם הרגילה. זהו חומר שימושי מאוד וזול יחסית. וודאי ביחס לרעפי זכוכית. אך הוא לא חזק ועמיד כמו הזכוכית, שהיא גם שקופה יותר ביחס אליו. כמובן, זכוכית גם מספקת מראה יותר קלאסי ויוקרתי, שעוד שפוליקרבונט נראה כמו פלסטיק. ולא במקרה – זה אכן סוג של פלסטיק. יש ביקורות שונות על הפוליקרבונט, שהוא גורם לרעש רב בגשם. אך פוליקרבונט הוא לא חומר אחד או מוצר בודד. לכן היבט הרעש תלוי בעוד כמה פרמטרים, כולל החומר הספציפי של הלוחות, מבנה ועובי הלוחות, הזווית של הגג ועוד.
רעף זכוכית הוא מוצר יוצא דופן בתחומו, ביחס לרעפים הרגילים. אך לא כדאי להתרחק ממנו מסיבה זו, אלא דווקא להפך!